“CONDUCTION” – Masterclass

CONDUCTION

Albert Cirera

15 d’abril 12h _ CLASSE MAGISTRAL _ gratuït

Inscripcions obertes a la secretaria de l’Escola Municipal de Música de Manlleu (Can Puget, Manlleu)

“La improvisació dirigida és una disciplina que es situa a cavall entre la improvisació i la composició. Però a la seva vegada, i com diu el seu nom, ens apropa al desconegut mon de la improvisació lliure. A traves de moviments i senyals amb les mans el director es comunica amb els músics per donar-los-hi les instruccions del que ells han de fer o executar. Una nota llarga, una frase repetitiva, explorara un so…son senyals on el músic te una gran part de llibertat que el director no controla, per tant la peça musical que es crea a temps real, es “composada” entre els músics i el director. Un “feedback” constant que fa que la peça es vagi creant a ella mateixa amb l’ajuda o guia del director.

En aquest taller treballarem alguns dels diferents senyals que ens serviran per crear una peça a temps real. Coneixerem les dues corrents bàsiques del llenguatge de la improvisació dirigida. Coneixerem i explorarem el concepte improvisació i els límits del que entenem per musica”

 

Albert Cirera (Igualada 1980)

Amb més de 30 gravacions en els últims 5 anys, Albert Cirera és un dels saxofonistes més actius i versàtils de la península Ibèrica, sol·licitat tant en l’escena de més avantguarda com la més “maisntream”. Després de 10 anys residint a Barcelona, des de Octubre de 2013 viu entre Barcelona i Lisboa on toca regularment amb Ulrich Mitzlaff, Carlos Zingaro, Gabriel Ferrandini, Herânin Faustino o Abdul Moaimem. Ha tocat amb Agustí Fernandez, Joe Morris, Dani Dominguez, Jaume Llombart, Hugo Antunes, Massa Kamaguchi, Bart Maris, David Mengual, etc però sobretot amb Ramon Prats amb qui formen el ja mític duo, Duot. A part de liderar els seus propis grups (A.C & Tres Tambors, A.C. Lisbon Trio) forma part de diferents projectes com Memoria Uno, A.Fernandez Liquid Trio/Quintet, Octopussy Cats o Fail Better.

Comença els estudis de música i violí a l’esdat de 6 anys. Més tard agafa el saxo com a instrument principal de la mà de Alfons Carrascossa. En 2006 es gradua a l’Escola Superior de Música de Catalunya, estudiant amb Eladio Reinón, Xavi Figarola, Dani Pérez o Agustí Fernández. També va estudià al Royal Conservatoirum de la Haya (Holanda) amb John Ruocco. Ha rebut consells de Tony Malaby, Ellery Eskelin, Bill Mchenry o Perico Sambeat.

Més informació a www.albertcirera.com

Una resposta a «“CONDUCTION” – Masterclass»

Els comentaris estan tancats.