BABEL TOWER: REUNION

babeltower

Concert 4 de març del 2017

A les 21.30 h

Import de l’entrada: 5€

Sala d’exposicions de Can Puget (baixada de la Fidela, 1-3)

 

 

Celebrant la vintena edició del Cicle de Jazz De Manlleu i els 25 anys de la formació de la banda, Babel Tower es retroben per fer un repàs per totes les èpoques del grup amb convidats de totes les formacions.

Primera etapa 92-94:

Era el setembre de l’any olímpic (1992) quan en Marcel·lí Druguet (saxo- flauta) i en Joan Molina (bateria), que ja es coneixien de feia uns anys, van coincidir en el seminari de jazz que es celebrava a Vic els dies del Mercat de Música Viva.

Després d’una tarda de l’assignatura de combo no gaire positiva, van començar a parlar de crear un grup de jazz.

Van parlar amb en Quim Abramo (guitarra) de  buscar un baixista. Li van proposar al Pere Vilaregut (Pesques) i van començar els assajos aquella tardor del 92.

A l’hora de buscar un nom va sortir la idea que “Babel Tower” ja que procedien d’estils diferents:  música clàssica, jazz, rock i heavy…  Una autèntica torre de Babel.

El primer concert va ser el març del 1993 al Temple Romà de Vic en el marc de l’inauguració d’una exposició.

Més endavant s’hi va incorporar en Pep Collell a la percussió.

Finalment aquella primera etapa es va acabar com a sextet amb la incorporació de Jordi Trainé als teclats.

Segona etapa 95-96:

A l’estiu de l’any 1996 van deixar el grup en Pere, en Jordi i en Pep, i va entrar al grup el baixista Quim Montmany  i la formació va quedar així: Quim Abramo (guitarra i composició), Marcel·lí Druguet(saxo i teclat), Joan Molina (bateria) i Quim Montmany (baix)

Tercera etapa 96-99

La mort d’en Quim Montmany el desembre de 1996 va ser l’episodi més dur del grup que va  deixar de tocar durant un temps.

A mitjans de 1997 el grup va tornar als escenaris amb la incorporació de dos ripollesos Jordi Ballesteros als teclats i Jordi Salomó al baix.

Repertori:

Durant aquests anys el repertori va anar des d’estàndards de jazz una mica versionats com “A Night in Tunisia”, a temes propis d’en Quim Abramo com “Blas Blues”  o “Babel Tower” i també d’en Jordi Ballesteros com “Sortida”. I la cançó principal de la sèrie Magnum que es va convertir en el tema estrella del grup.

Concerts:

La majoria de concerts es van fer a la comarca d’Osona, sobretot al Cicle de Jazz de Manlleu i a la Jazz Cava de Vic. També al Cicle de Jazz de Tona, a Borgonyà, a Taradell i  a Roda de Ter. Fora de la comarca van actuar al festival de teatre “Complot de Pineda”, al Festival de Jazz de la Bisbal d’Empordà, a Malgrat de Mar i a Barcelona.

Van fer l’últim concert a Ripoll dins els actes de la Festa Major, el 10 de maig de 1999.