COMANECI: El So del Vi + Fernando Aguado

COMANECI + Fernando Aguado = El So del Vi

15 d’abril _12h _ CATA MUSICAL _ 10

Podríem substituir el llenguatge que usen els sommeliers per un de molt més immediat i universal, com és el de la música, a l’hora d’escollir un codi per mostrar, per sentir i compartir una cosa tan quotidiana com un xampany, un palo cortado, un PX, un listán negre, un rioja reserva, un porto…

Imaginem-nos poder sentir aquesta experiència de la mà de grans músics d’improvisació lliure, músics exercitats en la immediatesa i atents sempre a la puresa de les primeres impressions. Imaginem-nos que l’únic sentit que no es fa servir en l’anàlisi sensorial del vi, l’oïda, sigui justament l’essencial dins d’aquests tasts compartits, d’aquests petits jocs de granisses basats en mostrar el que a priori no es pot veure, en poder compartir i beure’ns el vi a través del seu so. Si hi ha algú que pugui dur a terme aquesta bogeria, són aquests tres músics: Albert Cirera, Dani Comas i Ramon Prats són coneguts per les seves trajectòries individuals, com a líders o com a sideman de grups i estils tan diferents com la música improvisada, el jazz, el pop o el rock; de noms como Kase O, Martirio o Andrea Motis en el terreny més mainstream, fins a El Petit de Cal Eril, Mats Gustafson o Barry Guy en el circuit de la música improvisada o el pop més underground.

La unió dels tres músics hapassat per diferents terrenys fins a trobar el punt de cristal·lització en el maridatge de la música amb el bon gurmet, quan el 2008 reben l’encàrrec del Festival de Jazz de Banyoles de posar música a un sopar degustació. Aquesta circumstància tan casual va fer que el grup trobés el seu vertader rumb i és per això que l’historial del trio compta amb un gran bagatge en concerts-maridatge creant melodies, ritmes i interpretacions per a diferents plats, vins, cerveses, etc.

Després d’aquests deu anys d’experimentació en el món del maridatge entre música i gastronomia, s’han unit a Fernando Aguado, un restaurador, músic i sommelier. Aguado, actuant com a mestre de cerimònia, és qui explica i qui coordina les sessions en directe, fent de pont entre el grup i l’espectador.