ELS ORÍGENS

El Cicle de Jazz de Manlleu va celebrar la seva primer edició l’any 1996 de la mà de Joan Mitjavila, Marcel·lí Druguet i Pep Amargant,  que en van ser els primers organitzadors. Organitzats com a “Amics del Jazz”, amb l’empenta de l’Ajuntament de Manlleu i amb l’ajuda de col·laboradors puntuals, el Cicle va començar les seves primeres passes celebrant-se entre el mes de març i l’agost. Fins a acabar, en les següents edicions, celebrant-se els divendres del mes de juliol al magnífic espai dels Jardins de Can Puget.

En una primera època, en paral·lel, es va dur a terme un concurs de fotografia, el guanyador del qual il·lustrava el cartell de la següent edició.

Després de vuit edicions i d’una parada d’un any, el Cicle es reprèn el 2006 a proposta de Marcel·lí Druguet, i, amb la incorporació de Guillem Costa, l’organització passa a càrrec de l’Escola de Música de Manlleu. Canvia el seu format i passa de l’època d’estiu a la d’hivern. S’incorporen activitats pedagògiques i es busca ocupar una època de l’any menys plena d’altres propostes. És així com els alumnes de l’Escola de Música de Manlleu han pogut rebre classes magistrals de músics de talla internacional com Perico Sambeat, Dani Pérez, Horacio Fumero, Marc Miralta, Joan Chamorro, Oriol Saña, Santi Carcassona, Santi Serratosa, David Pastor i Miki Santamaria. I participar dels concerts fent de teloners dels músics de primer nivell i tenir el seu propi espai amb una Jam Session d’alumnes que s’incorpora l’any 2011.

Guillem Costa agafa el relleu de Marcel·lí Druguet i durant els últims anys ha estat al capdavant de l‘organització del Cicle de Jazz de Manlleu amb el suport dels professors de l’Escola de Música, l’ajuda ocasional dels mateixos alumnes de l’escola i de l’AMPA.

L’Ajuntament de Manlleu sempre ha format part organitzativa del Cicle de Jazz i n’és el principal avalador a través d’una dotació econòmica que ha mantingut malgrat els últims temps de crisi. Demostra així que l’aposta per a la cultura és un punt clau i essencial per al poble de Manlleu.

Fundadors

D’esquerra a dreta (Joan Mitjavila, Marcel·lí Druguet i Pep Amargant)