WOM Quartet: El poder de les dones

 

WOM Quartet

22 d’abril 12h _ EL PODER DE LES DONES _ 10

Clara Luna, Laia Fortià, Anaïs Vila i Gessamí Boada, són 4 representants de la nova i abundant generació de músics del panorama català, però a més elles són dones amb empenta, talent i una llarga i sòlida trajectòria.  Luna i Fortià lideren aquest projecte, en el qual no han dubtat a unir esforços amb les seves companyes, i mitjançant la composició de temes originals i versions atrevides d’altres artistes de referència per a elles, formen aquesta proposta compacta on les veus s’entrellacen i els instruments es complementen perfectament.  Cadascuna d’elles, darrera del seu instrument i cantant alhora, col·laboren a crear un teixit sonor que les fa úniques.

Clara Luna al teclat i la veu, Laia Fortià a la bateria i la veu, Anaïs Vila a la guitarra i la veu i Gessamí Boada al teclat i la veu. De la unió d’aquestes inquietuds en resulta una proposta, atrevida, sensible i atractiva a tots els sentits, on conflueixen diferents estils com el jazz, el soul o el pop.  Clara Luna: piano i veu Laia; Fortià: bateria i veu; Anaïs Vila: guitarra i veu; Gessamí Boada: teclat i veu

Clara Luna Neix l’any 1980 a Barcelona. Estudia la carrera de piano clàssic al Conservatori Superior de Música de Barcelona. Més tard es decanta pel jazz amb el què descobreix el seu instrument més proper, la veu. Estudia amb músics de la talla d’Ana Finger, Viv Manning, Xavi Maureta o Jorge Rossy. Rep master classes de Luciana Souza, Claudia Acuña, Michelle Weir, Dick Oatts, Bruce Barth, Franco Fussi, Seamus Blake i Bill Steward, en diferents seminaris. En la seva estada a la ciutat de Nova York ha entrat en contacte amb la tècnica del Somatic VoiceWork de la mà de Jeannie LoVettri i Theo Bleckmann.

 

Laia Fortià és Llicenciada en Grau Superior de Bateria de música moderna i jazz pel Conservatori de Música del Liceu de Barcelona, s’ha Graduat a l’Aula de música moderna i jazz de Barcelona i és Diplomada en Magisteri Musical per la Universitat de Girona. Ha estudiat amb professors com Marc Miralta, Quim Solé, Aldo Caviglia i Ramón Ángel Rey. També ha cursat assignatures relacionades amb el jazz al Taller de músics amb Jon Robles i ha assistit a un cicle de Màster Class a Nova York sobre la Improvització en la bateria amb Mark Guiliana com a professor.

Anaïs Vila (Santpedor, 1988) donava a llum, el gener del 2015, “Entre els dits” (Temps Record), el seu primer disc de cançons pròpies, després d’anys de trepitjar escenaris amb diversos grups de versions i passant per diferents estils. El 2016, es traslladà a la ciutat de Liverpool per estudiar composició de cançons a la LIPA, la prestigiosa escola fundada per Paul McCartney, on també compondria el seu segon disc, “Fosc, cançons per veure-hi clar” (Temps Record, 2017).

Gessamí Boada, cantant i compositora nascuda a Mataró el 1989. La passió dels seus pares per la música fa que s’introdueixi en aquest món des de ben petita. Tot i que el piano sempre l’ha acompanyat, la seva especialitat és la veu. Decideix professionalitzar-se, així que el 2013 accedeix a l’Escola Superior de Música de Catalunya, ESMUC (Bcn), on es gradua en Interpretació de la Mœsica Moderna i Jazz amb l’Ana Finger i la Carme Canela. Paralálelament amplia la seva técnica vocal amb la Mònica Miralles, la Yasmina Azlor i Estill Voice Training amb Viv Manning (Voice Craft N1 i N2).